چرا باید برنامه نویسی اندروید را یاد بگیریم؟
برنامه نویسی، کاری دوست داشتنی و البته درآمدزا که بسیاری حتی از به سمت آن رفتن نیز میهراسند. بدون شک برنامه نویسی اصلیترین بخش فناوری است و در تمام بخشهای آن مهندسین نیاز به دانش برنامه نویسی دارند تا بتوانند مراحل متختلف را پشت سر بگذارند.
با گسترش اسمارت فون و تبلتها و حضور فروشگاههای آنلاین اپلیکیشن برای سیستم عاملهای مختلف بسیاری از افراد با مشاهده تعداد دانلود و درآمد هر یک از اپلیکیشنها به وجد میآیند که چه خوب است که آنها نیز به سمت این شغل بروند و درآمد خوبی را برای خودشان ایجاد کنند. باید قبول کنیم که برنامه نویسی برای اسمارت فونها درآمد خوبی دارد و البته این درآمد تنها به ساخت برنامه و منتظر شدن برای فروش آن باز نمیگردد. زمانی که فرد، برنامه نویسی برای اسمارت فونها را فرا بگیرد، قادر خواهد بود تا حتی به استخدام شرکتی خاص درآید و برای آن شرکت یا کمپانی در توسعه اپلیکیشنهایشان کمک کند. اما در کنار این موضوع بسیاری از افراد نیز از طریق ساخت برنامه و قرار دادن آن در فروشگاههای اندرویدی به درآمد میرسند که گاهی این میزان فروش اعداد بسیار بزرگی را نشان میدهد.
نکته دوست داشتنی دیگر در خصوص فعالیتهای حوزه آیتی این است که بیش از مدرک علمی و دانشگاهی، کمپانیها به دنبال توانایی در کارمندانشان هستند و تجربه در این کار نقش بسیاری دارد. پس با این اوصاف اگر نگرانی شما در خصوص مدرک تحصیلی است و برای مثال اکنون در رشته دیگری که مربوط به فناوری نیست تحصیل میکنید، بهتر است که در این خصوص نگران نباشید؛ زیرا شما قادر خواهید بود تا در کنار آن نیز به یادگیری برنامه نویسی بپردازید و بعد از این که مدرک تحصیلی خود را دریافت کردید نیز میتوانید تقریبا بیخیال آن شده و به درآمدزایی از طریق دانش برنامه نویسی خود بپردازید.
باید قبول کنیم که برنامه نویسی یک دانش سخت و شاید گاهی اعصاب خرد کن است و دلیل بسیاری از دوستداران این شغل برای عدم ورود به این حوزه نیز به همین موضوع باز میگردد، اما در کنار این سختیها و… شاید یکی از بهترین لحظات برنامه نویسان نیز در پشت کدها میگذرد. زیرا بسیاری از آنها بر این باور هستند که برنامه نویسی یک شغل لذت بخش است و زمانی که بتوانید بعد از چند روز کار یک مشکل (باگ) برنامه خود را برطرف سازید بهترین لحظه عمرتان را سپری خواهید کرد.
نکته دیگر در خصوص برنامه نویسی به دورکاری بودن آن باز میگردد. زمانی که شما استخدام شرکتی میشوید، اصولا میبایست در آن محل حضور یابید اما زمانی که تصمیم میگیرید یک برنامه را خودتان بسازید و در فروشگاههای اندرویدی منتشر کنید، در این حین است که دیگر نیازی به خروج از خانه خود ندارید. بله! شما میتوانید در گوشه یکی از اتاقهای خانه خود کار کنید و آخر ماه نیز درآمد خوبی را به جیب بزنید. یکی دیگر از ویژگیهای برنامه نویسی برای اسمارت فونها و البته سایر بخشهای برنامه نویسی نیز این است که شما میتوانید از طریق سایتهای مختلف پروژههایی را بگیرید و با کار کردن و تحویل دادن آن درآمد کسب کنید.
اندروید، ویندوزفون یا iOS؟
همان طور که میدانید اکنون سه سیستم عامل مطرح برای اسمارت فون و تبلتها وجود دارد که هر کدام کاربران خاص خود را دارند و البته شیوه برنامه نویسی آنها نیز تفاوتهایی با یکدیگر دارد. بیایید از آمار و ارقام شروع کنیم، اکنون بسیاری از اسمارت فونهای جهان از سیستم عامل اندروید استفاده میکنند که اغلب کمپانیهای تولید کننده نیز بر روی این سیستم عامل تمرکز کردهاند و بعد از آن نیز با اختلاف زیادی iOS سیستم عامل محبوبی است و البته تنها توسط کمپانی اپل مورد استفاده قرار میگیرد و کاربران نیز با وجود علاقهای که به آن دارند، گاها به دلیل قیمت بالای محصولات این کمپانی به سمت آنها نمیروند. در آخرین جایگاه نیز سیستم عامل کمپانی مایکروسافت با نام ویندوزفون قرار گرفته که دستگاههای بسیار کمی نسبت به اندروید از آن استفاده میکنند و اغلب، اسمارت فونهای خود مایکروسافت از این سیستم عامل بهره میبرند.
پس با این وجود بهتر است که در ابتدا بر روی اندروید متمرکز شوید، زیرا کاربران بسیاری از این سیستم عامل استفاده میکنند و در نتیجه مشتریان زیادی نیز خواهید داشت. نکته دیگر این است که سیستم عامل اندروید برخلاف iOS در دستگاههای گران مختلف مورد استفاده قرار میگیرد و به همین دلیل اغلب طیفهای مالی از این سیستم عامل استفاده میکنند و نکته دیگر نیز آموزشهای بسیاری است که برای آن تولید و منتشر شده. اکنون اگر یک جستجوی ساده در اینترنت انجام دهید، به سادگی قادر خواهید بود تا به آموزشهای مختلف برنامه نویسی اندروید (حتی به زبان فارسی) دسترسی داشته باشید و از آنها برای یادگیری برنامه نویسی استفاده کنید اما محتوای آموزشی برای برنامه نویسی ویندوزفون و iOS زیاد نیست.
نکته دیگر وجود چندین فروشگاه نرم افزاری مطرح در سطح کشور برای اندروید است که در زمینه سایر سیستم عاملها در این بخش کمی خلا دیده میشود.
از کجا شروع کنیم؟
بیشتر زبانهای برنامه نویسی به صورت انگلیسی هستند و البته اگر انگلیسی شما نیز خوب باشد هرچه سریعتر میتوانید برنامه نویسی را یاد بگیرید زیرا در نگاه کلیتر هر خط از کد، یک جمله انگلیسی است و اگر ترجمه و عملکرد آن را بدانید بدون شک بسیار سریعتر آن را فرا خواهید گرفت. اگر اکنون شما اندروید را برای شروع برنامه نویسی خود انتخاب کردهاید باید بدین نکته توجه داشته باشید که این سیستم عامل بر پایه جاوا ساخته شده است و اصولا شما میبایست برای برنامه نویسی اندروید اطلاعات مختصری در خصوص جاوا داشته باشید. البته توجه کنید که در مراحل ابتدایی برای ورود به دنیای اندروید نیازی نیست که یک برنامه نویس حرفهای جاوا باشید و تنها کافی است که اطلاعات مختصری در خصوص شیوه کد نویسی آن به دست آورید و سپس به سمت اندروید حرکت کنید.
تلاش، تلاش، تلاش
با ورود به دنیای اندروید خواهید دید که در بد مخمصهای گیر کردهاید! بدون شک برنامه نویسی این سیستم عامل نیز سختیهای خاص خود را دارد اما با کمی تلاش و پشت کار و البته روحیه خستگی ناپذیر میتوانید مراحل اولیه برنامه نویسی اندروید را پشت سر بگذارید و حتی یک برنامه واقعی نیز بسازید و در فروشگاههای اندروید منتشر کنید. نکتهای که بهتر است در این خصوص به یاد داشته باشید، این است که نباید بعد از آموزش مختصر برنامه نویسی اندروید، برای مدتی آن را بیخیال شوید، زیرا کد نویسی کار سختی است و خیلی سریع فراموش میشود.