انسانها روزانه میلیونها تن سوخت فسیلی در روز مصرف میکنند و به همین دلیل، مقدار زیادی دی اکسید کربن در جو رها میشود. حال، محققان راهی یافتهاند که مقداری از این دیاکسید کربن را تبدیل به سوخت کنند.
دنیل نوسرا و پاملا سیلور، محققان دانشگاه هاروارد، برگ بایونیکی را توسعه دادهاند که فرایند فتوسنتز طبیعی را ایجاد و آب و دی اکسید کربن را به سوخت تبدیل میکند. این محققان یک سیستم دو قسمتی ساختهاند که با استفاده از انرژی خورشیدی، آب را به اکسیژن و هیدروژن تجزیه و با استفاده از باکتری، هیدروژن و دی اکسید کربن را تبدیل به سوخت مایع میکند.
این برگ بایونیکی، به ازای هر کیلو وات ساعت انرژی، ۱۸۰ گرم دی اکسید کربن را تبدیل میکند که ۱۰ برابر فرایند طبیعی است. این محققان امیدوارند که این تکنولوژی باعث شود که وابستگی انسانها به سوخت فسیلی کمتر شود.
این برگ بایونیکی نمونه بهبود یافته مدل اولیه است که با استفاده از انرژی خورشیدی، آب را تجزیه میکرد. نمونه قبلی به دلیل اینکه هیدروژن سوخت معمولی نبود و فرایند نیز بسیار ناکارآمد بود، بسیار محدود بود. طراحی جدید، با استفاده از یک آلیاژ قوی، هیدروژن تولید میکند که بسیار کارآمد است و همچنین حاوی یک باکتری است که دی اکسید کربن را به سوخت تبدیل میکند.
در حال حاضر این سیستم محدود است و فقط میتواند ایزوبوتانول و ایزوپروپانول تولید کند، اما پژوهشگران امیدوارند که بتوانند تعداد بیشتری سوخت تولید کنند. در هر حال، برگ بایونیکی منبعی قابل اطمینان و کم هزینه برای از بین بردن مقداری از دی اکسید کربن موجود در جو است. شاید در آینده این برگ بایونیکی سوخت اتومبیل شما را نیز تامین کند.