امروزه معمولا اکثر افراد برای خرید به ویژگیهای ظاهری محصول توجه بیشتری میکنند. این طبیعت انسان است که زیبایی را دوست داشته باشد و همین باعث میشود تا نظر او را روی انتخاب گجتهای فناوری هم تحت تاثیر قرار دهد و دقت زیادی روی کارایی آن نداشته باشد.
به همین دلیل است که با وجود مشکلات بسیاری که برای پرچمدارانی مثل گلکسی S7 سامسونگ و یا اچتیسی ۱۰ دیده میشود، از تحسین جهانی آن تعجب میکنیم.
در این بین زمانی که گوشیهای کمتر شناخته شدهای همچون وان پلاس ۳ با گزینههای مختلفی برای سفارشیسازی عرضه میشود، همه انگشت به دهان میمانند. در صورتی که روی مواردی مثل سهولت استفاده و کارایی گوشی حساسیت به خرج میدهید، میتوان گفت که وانپلاس ۳ بهترین گزینه موجود برای شما خواهد بود. شاید رابط کاربری جدید الجی مورد پسند خیلی از افراد باشد اما وانپلاس در این مورد هم بالاتر از آن قرار میگیرد. در ادامه به بررسی بخشهای مختلف این گوشی زیبا میپردازیم.
وان پلاس ۳ در کنار هواوی P9. از لحاظ اندازه این دو گوشی بسیار شبیه هم هستند.
وانپلاس ۳ از سیستمعامل OxygenOS استفاده میکند که شباهت زیادی به نسخههای رسمی اندروید دارد، اما بسیار کاربردی بوده و قابلیت مشابه لانچر Nova به آن اضافه شده است. به عنوان مثال، وانپلاس ۳ این امکان را میدهد تا دکمههای ۳تایی فیزیکی آن را به دلخواه خود تنطیم کنید. دکمه بازگشت به طور پیشفرض در سمت چپ دکمه هوم/سنسور اثر انگشت قرار گرفته است، با این حال در صورتی که ترجیح میدهید از طراحی مشابه گوشیهای سامسونگ استفاده کنید، این گوشی اجازه میدهد تا آن را به سمت راست منتقل کنید.
یکی دیگر از ویژگیهای جدید افزودهشده به OxygenOS که بیشتر گوشیها از آن بی بهرهاند، استفاده از کنترل حرکتی گوشی در زمانی است که به حالت خواب قرار میگیرد. با کشیدن یک دایره روی صفحه برنامه دوربین به سرعت باز میشود. وقتی که با دو انگشت صفحه را رو به پایین میکشید موسیقی برای شما پخش میشود. کشیدن شکلی همچون “<” باعث میشود تا قطعه بعدی اجرا شود و اگر شکل “V” را رسم کنید میتوانید از چراغ قوه آن استفاده کنید. همه اینها بدون روشن کردن صفحه گوشی امکانپذیر است.
نمیتوان گفت که این خصوصیات یک سیاست اقتصادی بوده و برای فروش بیشتر این محصول در نظر گرفته شده است، اما کاربردی و مفید هستند. برای کسانی که عادت دارند با گوشی خود به موسیقی گوش کنند، قابلیت رد کردن آهنگ بدون روشن شدن صفحه در باتری دستگاه و زمان آنها صرفهجویی خواهد کرد.
در تستهای انجام شده میانبرها و این ژستهای حرکتی بدون هیچ لگ و تاخیری عمل میکنند. دلیل آن این است که وانپلاس ۳ از پردازنده قدرتمند اسنپدراگون ۸۲۰ به همراه ۶ گیگابایت حافظه اصلی استفاده میکند. با این حال، مورد دوم مقدار بسیار زیادی است، چرا که اکثر برنامههای امروزی تا نصف این مقدار از رم را هم استفاده نمیکنند.
ویژگیهای مربوط به سفارشیسازی به همینجا ختم نمیشود. وانپلاس ۳ به شما اجازه میدهد تا نمای هر آیکون را به صورت جداگانه عوض کنید. در اکثر گوشیهای اندرویدی، اگر بخواهید از بستههای آیکون استفاده کنید، مجبور هستید تا همه آنها را تغییر دهید. با بهرهمندی از OxygenOS، قادر هستید تا فقط موارد دلخواه خود را تغییر دهید. اندروید مارشمالو نصب شده روی این گوشی نسخه ۶.۰.۱ است و مانند نسخههای رسمی از طراحی متریال استفاده میکند. بغیر از قابلیتهای سفارشیسازی اشارهشده در بالا ویژگی دیگری که این شرکت چینی آن را ایجاد کرده “Shelf” یا قفسه نامیده میشود.
این مورد در اصل صفحهای است که با سوایپ به سمت چپ در صفحه اصلی گوشی ظاهر میشود و برنامههای پر کاربرد، ویجتها و مخاطبین را ذخیره میکند. برای کسانی که از تقویم گوگل استفاده میکنند شاید این قابلیت اهمیت چندانی نداشته باشد، چرا که به وسیله آن با یک حرکت میتوان برنامه ریزیهای مختلف را مشاهده نمود.
به عنوان یک گوشی امروزی وانپلاس ۳ به خوبی کار میکند و معتقد هستیم اکثر گوشیهای جدید مانند آن میتوانند تا ۹۵ درصد وظایف مختلف را بدون هیچ مشکلی اجرا کنند. اگر شما با این گوشی وبگردی کنید، ایمیل بفرستید یا ویدیو تماشا کنید، متوجه خواهید شد که تجربه کار با گوشیهای پرچمدار ۲۰۱۶ را برای شما فراهم میکند. قیمت در نظر گرفتهشده برای این گوشی ۴۰۰ دلار بوده که با توجه به قیمت ۷۰۰ دلاری محصولی همچون HTC 10 بسیار پایین است.
اگر از کاربران حرفهای گوشیهای هوشمند هم باشید، این گوشی شما را ناامید نخواهد کرد. برای وانپلاس ۳ دوربین ۱۶ مگاپیکسلی در نظر گرفته شده است. با توجه به اندازه پیکسل ۱.۴µm گلکسی S7، این اندازه برای وانپلاس ۳ ۱.۲µm است که زیاد نیست. همچنین نرمافزار دوربین این گوشی قابلیتهای عکاسی زیادی را مانند هواوی P9 و الجی G5 ارایه نمیکند، اما کیفیت تصاویر گرفتهشده با آن شما را راضی خواهد کرد.
در ادامه برخی از تصاویر گرفتهشده با هواوی P9 و وانپلاس ۳ را مقایسه میکنیم.
وانپلاس ۳ در سمت چپ و هواوی P9 در سمت راستعکاسی در شب با وانپلاس ۳
عکاسی در شب با هواوی P9
هر دو تصویر تا ۲۰۰ درصد بزرگنمایی شدهاند. وانپلاس ۳ (تصویر سمت چپ) جزییات بیشتری را نسبت به P9 ثبت نموده است.
وانپلاس ۳ صفحه ۵.۵ اینچی دارد که از نمایشگر super AMOLED و رزولوشن ۱۹۲۰x1080 بهره میبرد که به نسبت رزولوشن ۲۵۶۰x1440 گوشیهای G5 و اچتیسی ۱۰ مقدار پایینی است.
وانپلاس ۳ (سمت راست) در کنار هواوی P9. نمایشگر این گوشی مانند P9 و الجی V10 درخشان است.
یکی دیگر از موضوعاتی که این گوشی را در رده پایینتری قرار میدهد باتری ۳۰۰۰ میلی آمپری آن است که در نسخه وانپلاس ۲ از مدل ۳۳۰۰mAH استفاده شده بود. باتری وانپلاس ۳ نمیتواند برای یک روز کامل پاسخگوی شما باشد، اما فرآیند شارژ شدن آن به سرعت انجام میشود.
خصوصیت چشمگیر این گوشی بدنه یکپارچه فلزی آن است که زیبایی خاصی به آن میدهد که پیشتر آن را در گوشیهای دیگری همچون اچتیسی ۱۰ شاهد بودیم. سایز بدنه وانپلاس ۳ با اندازه ۱۵۲.۷x74.7×7.4 میلیمتر طراحی شده که بسیار شبیه به گوشی هواوی P9 است.
این دستگاه به حافظه جانبی ۶۴ گیگابایتی مجهز شده است که متاسفانه از درگاه میکرو اسدی پشتیبانی نمیکند. این موضوع میتواند برای کسانی که فایلهای چند رسانهای زیادی را در گوشی خود نگه میدارند، مشکل بزرگی محسوب شود.
نقاط قوت
- طراحی فوقالعاده با بدنه یکپارچه
- عملکرد عالی با استفاده از پردازنده اسنپدراگون ۸۲۰ و ۶ گیگابایت رم
- کارایی سریع حسگر اثر انگشت
- پشتیبانی از NFC و کابل OTG
- قابلیت شارژ سریع
نقاط ضعف
- باتری غیرقابل تعویض
- کیفیت معمولی دوربین
- عدم پشتیبانی از کارت حافظه